Brainwave (brainentertainment) en beter studeren

Wist je dat je hersenen elektrische impulsen afgeven bij het studeren. Grappig hé.

Het wordt nog beter. In 1930 vond Hans Berger de EEG ( electroencephalograaf) uit. Deze kan je elektrische hersensactiviteit meten. Dit alles drukt men uit in Hertz (Hz). Zo kan je 50 Hz vergelijken met een lamp die 50 x per seconde aan en uit gaat.

Sinds jaren hebben wetenschappers onderzoek gedaan naar de frequentie van mensen die succesvol studeren; naar mensen die hun brainwave optimaal werken bij het zich concentreren, focussen, memoriseren, herhalen van informatie en ontspannen.

Dit zijn nu net een aantal eigenschappen die je best kan gebruiken als student, vind je niet? Het wordt nog straffer. Niet alleen weten deze wetenschappers bij welke frequentie (Hz) dat dit het best gebeurt. Nu blijkt dat het ook mogelijk is om deze frequenties op te roepen als je ze nodig hebt. Als jij lacht, doe ik dat ook. De kans dat ik je volg in je gedrag is reëel.

Dit doen je hersenen ook bij het horen van een frequentie. Dus niet alleen wekken zij frequenties op. Zij hebben de neiging om frequenties te volgen die opgewekt worden. Wetenschappelijk gebruikt men hier de term Frequency following response (FFR) voor.

Je kan je voorstellen dat zo iets niet lang in handen bleef van de medische wereld. Reeds in de jaren '50 kwam het Monroe-instituut met de eerste geluidsopnames die ons tot rust brengen.

In Amerika is de sector van de 'brainentertainment' een biljoenen-business. En hier hebben de meeste er nog niet eens van gehoord. Het blijft een onderonsje in een select medisch clubje.

Als iemand mij kan helpen om de juiste frequenties door te geven die mij het best kunnen helpen bij het studeren, graag een berichtje.