Time management je blok

Time management en blokken


Als je in je blok stilvalt, dan is dat het ergste wat je kan overkomen. Je kan de muren wel opkruipen van ellende. Ken je dat gevoel? Wel ik heb daar al een kort stukje over geblogt in het 'drama van het begaafde kind'. Dit stukje gaat hier ook over. Alleen ik heb op het einde een link toegevoegd met een gratis tooltje dat je kan helpen. Je kan het vinden op de site van een grote Nederlandse meneer.

Maar eerst dit:

In je blok stilvallen is als opgeven net voor de finish. Je zal nooit weten hoe het voelt om de eindmeet te passeren.

En dat hoeft ook niet!

1. Doel in je leven.

Je studies zijn slechts een middel om je levensdoel te vervullen. Er zijn tal van andere manieren om hier voldoening aan te geven. Alleen, voor vandaag, had je gekozen om te studeren. Waarom lukt het dan niet? Misschien hebben andere mensen je geholpen bij het bepalen van deze keuze. Misschien heb je zelf geen enkel idee waar je naar toe wilt. Misschien ...

Punt is: het is niet zoals het behoort te zijn en daar gaan we iets aan doen.

2. Leven

Iedereen kan leven. Weinigen leven echter gelukkig. De truck bestaat erin om te weten te komen wat jouw gelukkig maakt. Daarna leef je dat leven. Simpel niet. Toch volgens sommigen doe er in slagen om zo door het leven te stappen.

En vandaag wil ik het hebben over Roy Martina. Een man die zo door het leven stapt. Leuker nog voor ons: hij leert anderen hoe je het ook kan doen. Yep geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen kan je van hem veel leren over hoe je omgaat met je bloktijd en studietijd.

3.Roy.

Roy Martina zal je laten zien hoe je een doel in het leven kiest. Oh, als het niet het goede doel is, dan kan je nog altijd een ander kiezen. Trust me, i know :-)
Dan weet je tenminste al wat je niet wil weten.

Zoals gezegd, deze man geeft je de mogelijkheid om je leven te richten. En dit is een ongelooflijke capaciteit. Je kan ze maar beter verwerven als je aan het studeren bent. Want, je weet het nog niet maar 75% van de volwassenen komen vroeg of laat in een mid-life-crisis terecht. En dan zouden ze gewilt hebben dat ze konden wat Roy Martina je bijbrengt.

Panikeer niet. De meeste derdigers dienen eerst een paar jaar door een depressie te gaan voor ze beginnen te doen wat deze man hen bijbrengt.

4. Wat bijbrengt.


Een doel in het leven. Stippel uit waar je naar toe gaat. Kijk naar de horizon van je leven, luister naar jezelf wat je wilt. En de blok is het beste moment om dit te doen. Zeker als je niet vooruit komt met het blokken. Zeker als je al een half uur aan het prutsen bent met je schaar en al een picasso hebt gekrast in je bureau.



Alleen, door te freewielen en jezelf een paar losse flodders te serveren, ga je snel stranden. Je blijft het wel doen. Alleen je blijft bij de kustlijn.

Daarom maak ik soms gebruik van een handig hulpmiddel. Juist ja, vrienden.

Ik bel mij vrienden op en vraag hen wat ik zou kunnen doen. Dit is een oplossing door één van hen bedacht. Trouwens Bedankt Steve, je weet nog altijd niet hoe goed je mij geholpen hebt. Ik zal het je wellicht nooit vertellen. Ach ja, waar zijn vrienden voor:-)

5. Time management.


Jezelf een richting geven in het leven is de beste vorm van timemanagement. Het komt erop aan om een aantal zeer specifieke vragen te beantwoorden. Deze antwoorden geven op hun beurt aanleiding tot actie. Yep, je gaat beter en sneller blokken.

En hier kwam Steve binnengewandeld. Hij had in zijn linkerhand een kopie van een tekst van Roy Martina. "Hier AatjeManon" , achteloos gooide hij het op tafel. Lees maar eens als je tijd hebt." Hij weet verdomd goed dat ik alles lees wat onder mijn neus komt. Dus, zo gezegd zo gedaan. Nog voor hij weg was, ging ik al even naar de wc.

Oké, deze tekst is geen kernfysika en 50 bladzijden snellezen kost mij geen 20 minuten. Dus, het volgende uur ging ons gesprek over Roy Martina en zijn leven.

Blijkt dat goede oude Roy een 'echte' dokter (met een diploma) is die zich wist te specialiseren in Oosterse geneeskunde. Van daaruit ging hij zich ook specialiseren in het stellen van doelen. Niet alleen is het een schatrijke Nederlander. Hij is ook zeer vrijgevig. En hier kan je even van genieten.

6. Het document om mijn tijd te managen


Roy Martina heeft een website en daar kun je je op inschrijven. Door dat te doen, krijg je gratis toegang tot een aantal e-boeken. http://www.roymartina.com/special_downloads.php
"De kunst van het materialiseren" is het boek dat gaat over doelen stellen. Je kan het trouwens ook kopen als e-boek. (Ik denk dat het gratis downloaden eenvoudiger is)

7. Besteed je tijd aan belangrijke zaken.

Het lezen en invullen van de pagina's kost je hoogstens een uurtje. Daarna kan je terug gaan blokken. Je zal dit doen met hernieuwde energie. Beloofd. Want dit is een staaltje van timemanagement.

see je,


AatjeManon