Hoe I.Q. verhogen voor examens?


Het zou toch fantastisch zijn om je intelligentiequoeficiënt (IQ) te verhogen als je naar een examen moet gaan zonder te testen, niet? Ik toon je hoe, maar eerst.

Wel, ik ken iemand die zijn iq heeft laten testen en het blijkt dat deze normaal is. Dus zonder bijzondere opleiding. So, wat is daar nu zo raar aan. Wel, ik ben er van overtuigd dat hij geen iq-test nodig heeft om als hoogbegaafd door te gaan en in mensa opgenomen te worden. ALs kind was hij al uitzonderlijk. Hij is trouwens de man over wie men de film: 'searching for Bobby Fisher' heeft gemaakt. Hij was 15 toen men de film maakte en in de film speelt hij een ventje van 8 jaar, oogappel van topschakers. Het grappige aan deze film. Ondanks allle mediabelangstelling is Josh een gewoon ventje gebleven die in het reguliere onderwijsnet thuishoorde. Hij had blijkbaar geen last van zijn hoge iq en volgde de lessen die gemiddelde leerlingen volgen.

Nu, een volwassen kerel is Josh uit gegroeid tot wereldkampioen Martial Art. Yep , hij is master in een andere discipline. Hij heeft het weer gedaan. Met een gewoon gemiddeld iq zonder hoogbegaafd te testen. En straffer nog: hij legt ons uit hoe hij het gedaan heeft:

Kijk naar het intervieuw en ik vertel je daarna hoe hij het doet:


Het interview is in twee delen en vooral op het einde dien je te letten:





Oké, na de video het verlosmoment. Je IQ verhogen volgens de methode van Josh Waitzkin doe je door te focussen op één ding. Wordt een meester in één ding en verleg daarna je focus op iets anders. Begin dus met één techniek onder de knie te krijgen en bouw verder uit van daar. Iedereen zal je na verloop van tijd als hoogbegaafd en intelligent gaan beschouwen. Dit terwijl je gemiddelde iq test hetzelfde aangeeft.

Josh heeft trouwens een boek hierover geschreven. Hij legt daarin haarfijn uit hoe hij zijn focus zolang heeft kunnen richten en hoe hij dit gebruikt op te leren. En dit zonder hoogbegaafd te zijn.

Dus, don't worry, je kan je iq nog altijd opkrikken door dit boek te lezen zonder het te testen.

Maaaar ik lig er alvast niet wakker van

see je,

AatjeManon