Brainwaves


Brainwaves

Ik heb tal van antwoorden gekregen op mijn vraag naar de frequenties van brainwaves. Hier een kort overzicht.
Thanks iedereen.

Brainwaves fequenties
Gamma 30 Hz: associatie met informatie rijke taken en hoge graad van informatie verwerking indien juist gecontroleerd. Stress en zenuwaanvallen indien ongecontroleerd.
Gamma - Hogere processen (bewust): Gamma-brainwaves zijn de snelste in frequentie. Zij blijven een beetje achter bij de wetenschappelijke onderzoeken. Dit is echter snel aan het veranderen. Onderzoek toont aan dat op momenten van uitbarstingen van pre-bewustzijn of een hoge graad van informatie verwerking, je brainwaves kort in een Gamma staat gaan. De grootste uitdaging in deze staat zijn extreme vormen van stress en zenuwen. Het is belangrijk dat je deze onder controle krijgt. Deze Gamma brainwaves komen overeen met een frequentie van 40Hz of hoger.

Hoge Beta 18 - 30 Hz: Volledig bewust en wakker. De normale staat van alertheid. Plus extra stress en zenuwen wanneer niet onder controle.

Fully awake, normal state of alertness ... plus stress and anxiety when not controlled.
Midden Beta 15-18 Hz: Verhoogde mentale capaciteiten zoals focus, alertheid IQ en andere.
Lage Beta 12-15 Hz: Focus verhogend en verhoogde aandacht.
Beta: Denken (bewust) Beta is als het ware de stem van het bewuste denken. Het wordt geassiocieerd met een verhoogde staat van alertheid en gerichte concentratie. Wanneer je hersenen actief participeert in mentale activiteiten, dan kan je er prat op gaan dat Beta als dominante brainwaves aanwezig is. Iemand die actief een gesprek voert, aan sport doet, een presentatie geeft of actief aan het studeren is, is in Beta. De brainwaves komen overeen met 14Hz tot 40Hz.
Alfa 8-12 Hz: Ligte ontspanning, "super leren" positief denken ... en nog veel meer. Dize brainwaves zijn een directe toegang tot je intuitie en onderbewustzijn.
Alfa - Creatief: (Bewust).
Alfa brainwaves zijn trager in frequentie dan Beta brainwaves en ze vertegenwoordigen een toestand van lichte ontspanning, diepe introspectie en een losgekoppelde mentale bewustwording en reflectie. Bij de snellere alfa wordt je creatief. Zoals beta, spreekt men bij alfa van de stem van het bewuste brein.
Alfa brainwaves worden typisch geassocieerd met overdenkingen, visualisatie en toegang verkrijgen tot diepere niveau's van creativiteit die probleem-oplossing bevorderen. De alfa brainwaves frequenties gaan van 8hz tot 13.9hz.
Alfa -Teta brug is de doorgang tussen het bewuste, het onderbewuste en het onbewuste brein en is verantwoordelijk voor het herinneren van dromenen het toegang verschaffen tot intuitie en geheugen (herinneringen).
Teta 3-8Hz: Diepe ontspanning, meditatie, verhoogd geheugen, focus, creativiteit, bewust dromen, directe lijn tot stress management, minder slaap nodig, belangrijk onderdeel van het hoge presterende brein.Teta: integratie (onderbewust)
Teta brainwaves vertegenwoordigen een toestand van diepe relaxatie en meditatie en zijn ene bron van creativiteit. Het is ook geassocieerd met stress vermindering, lichte slaap en dromen.Wanneer je een gemis ondervindt of er is iets niet juist. Dan is dit in Teta toestand. Het is de stem van het onderbewuste brein en de thuis van onze herinneringen en emoties.
De teta brainwaves komen overeen met de frequenties van 4Hz tot 7.9Hz.
Teta 3.4Hz tot 7.7Hz wordt geassocieerd met ESP: Extra sensory perception
Delta 0.1Hz - 3Hz: Diepe slaap, onbewust dromen, verhoogde immuniteitfuncties en verhoogde herstelling van je lichaam Delta dieper ik (onbewust) Delta brainwaves zijn het traagste in frequentie (als je dat al mag zeggen) en vertegenwoordigen een toestand van diepe droomloze slaap. Delta brainwaves zijn heel lang geassocieerd geweest met de diepere herstellende functies van je lichaam, de organisatie van je geheugen en ESP. Bewuste delta maakt je zeer hoog intuïtief en is bekend als de stem van het onbewuste brain.Terwijl delta brainwaves meestal alleen voorkomen in een toestand van diepe slaap, is het mogelijk jezelf te trainen om wakker te blijven terwijl je deze toestand ervaart. Zelfs bij diepere toestanden van meditatie en gewaarwording kan met wakker blijven door voldoende oefening.
Delta komt overeen met frequenties van 0Hz tot 3.9Hz.

Braiwaves en een les geleerd.

De reden dat ik zo geïntresseerd ben in deze brainwavesis is simpel. Het werkt bij mij. Per ongeluk kwam ik in contact met de brainwaves en sindsdien wil ik er meer over weten.
Een vriend van mij is al jaren aan het mediteren. Om rust te vinden: zegt hij. Wel, hij gebruikt opnames van brainwaves om te helpen. Wat blijkt. In een paar maanden zo'n vooruitgang. Dat ga je niet geloven.
Oh, hoe weet ik dat? Wel we hebben een toestelletje die dat meet. Kwestie van zeker te zijn dat ik mezelf geen rommel opzadel.

En voor jouw hersenen, ook extra brainwaves.

Speciaal voor wie hier mee wil experimenteren, het volgende. Ik heb een opname die je doorheen al deze frequenties neemt. Elk van de verschillende frequenties wordt achtereenvolgens geactiveerd.
Mail mij gewoon: info@aatje.com

Cool niet,

blokken en concentreren, leerstof herhalen, creatief oefeningen oplossen en uitrusten op je eigen commando. Wie wil dat niet beheersen?

see je,
AatjeManon