Examens, oh jee


En na het blokken, komt het examen. Slagen in je examens is de enige manier om je diploma te behalen. Als je erover nadenkt, is dit zeer zeker een bijzondere situatie. Daar ga je voor, of niet soms?

Daarom dat deze vijfde dag helemaal verloopt in het kader van examens. In de voormiddag ga je de laatste stap nemen bij het ontwikkelen van je fotografisch geheugen. Deze stap kan je ook gebruiken op je examen als je iets niet te binnen schiet. Je kent volgende uitdrukking wel. Het ligt op het puntje van mijn tong.

We herhalen even kort wat studeren inhoudt en gaan dan in op de mogelijke obstakels die je alsnog kan ervaren met het doornemen van de leerstof. In dit licht denk ik dat je een vrij volledige repertoire aan technieken hebt om een foutloos examen af te leggen.

Alleen nog het examen zelf. De technieken om je stress te beheersen, hebben we gisteren doorgenomen. En toch, de rest van de ochtend verkrijg je nog meer inzicht in het aanpakken van je examen en het omgaan met professoren. Beide vereisen ook een stress verlagende factor. 

Het begin van de namiddag verloop vrijwel identiek als het begin van de namiddag van de eerste dag. Ja, een nieuwe meting maar ditmaal met een uitgebreide bespreking.